Retraite programma: Balans vinden in jezelf

 

3 - daagse retraite

Door body-awareness oefeningen, ademhalingsoefeningen, mindfullness/yoga sessies en reflectie-momenten kom je weer helemaal terug tot jezelf.  Het één zijn met en in de natuur, zal zijn helende werking geven om weer balans te vinden in jezelf. Ons motto is daarom: TRUST YOUR NATURE.

Wat ga je leren?
Je gaat fysiek ervaren hoe je in je lichaam zit. Vandaaruit zal je merken wat voor effect dit heeft op je mentale gesteldheid. D.m.v. inspirerende activiteiten, het inbouwen van rust/stilteblokken en terug te stappen naar de primaire essentials van het leven, krijg je in korte tijd waardevolle inzichten over jezelf en antwoorden op persoonlijke vragen. Ook onze workshops en reflectie-momenten gaan zorgen voor nieuwe inzichten. Uiteindelijk zul je meer voldoening gaan halen uit de kleine en simpele dingen, doordat je terug wordt geworpen op de essentials van het leven.

De trainers van Kruyning Retreat Center helpen je om je van deze ervaringen bewust te maken en betekenis te geven voor jouw verdere leven. Verandering en strijd zijn vaste gegevens in ieders leven. De trainers van KRC zullen, als ervaringsdeskundigen, jou je persoonlijke balans helpen te hervinden m.b.v. principes uit de oosterse krijgskunsten en de kracht van de natuur. Dit is praktischer dan het klinkt.

 Doelstelling

  • Vergroten van persoonlijke inzichten.
  • Herkennen en erkennen van belemmerende overtuigingen en gedachten.
  • Leren omgaan met weerstanden en tegengestelde belangen
  • Innerlijk tot rust komen, resetten van je fysieke en mentale balans
  • Re-connect met de natuur, back to symplicity

 

Wabi-sabi, ikigai en shinrin yoku

De natuur speelt deze dagen een grote rol, want het bos geeft je rust en daardoor kom je tot jezelf. Durf daar op te vertrouwen! Door de diverse werkvormen in ons retraite programma krijg je al heel snel inzicht in jouw blokkades, je kracht en kwaliteiten, maar ook in wat je juist blij maakt. Door onze affiniteit met Japan zijn wij ervaren met deze cultuur en haar eeuwenoude wijsheden zoals: 

  • Wabi-sabi staat voor: 'De wijsheid van natuurlijke simpliciteit' (vrije vertaling)
  • Ikigai staat voor: 'De reden voor jouw bestaan'
  • Shinrin yoku staat voor: 'Baden in de atmosfeer van het bos/bosbaden'

De levenslessen die achter deze begrippen schuil gaan, hebben wij verwerkt in ons programma. De meeste tijd zullen we daarom buiten doorbrengen in het bos, in de vrije natuur maar daarnaast beschikken we over een overdekte training-accommodatie. 

 

 

 

Er is een nieuwe inschrijfmogelijkheid beschikbaar (vlucht zelf boeken bij KLM):

  • Vertrek: vrijdag 12 juni 2020 12:00 (Schiphol)
  • Terugkomst: maandag 15 juni 2020 (14:05 vertrek vanuit Vaxjo)